news

Тържествено връчване на дипломите за висше образование на випуск 2023 г.

Септември 18, 2023

На тържествена церемония в хотел “Маринела“ 149 дипломанти, от които 52 обучавани на английски език, получиха дипломите си за магистър по дентална медицина.
 

Водещият проф. Емилия Карова, зам. Декан на Факултета по дентална медицина, откри церемонията в зала „София Гранд“ на 15.09.2023 г. в присъствието на декана на ФДМ проф. Божидар Йорданов и деканското ръководство.  Официални гости на промоцията бяха зам. Ректорите на МУ-София чл.-кор. проф. Цветалина Танкова и доц. Елица Деливерска, деканът на Медицински факултет проф. Димитър Буланов, деканът на Факултет по обществено здраве доц. Александрина Воденичарова, директорът на Медицински колеж проф. Захарина Савова, ръководители на катедри, преподаватели и родители. 
 

В приветственото си слово към абсолвентите деканът проф. Божидар Йорданов заяви: „Промоцията е специално и тържествено събитие в живота на всеки студент. Тя символизира повратна точка, нова страница, нов етап от живота ви. И е начало на благородната ви професионална кариера. Ние, вашите преподаватели, сме уверени, че ще бъдете достойни посланици на нашата образователна институция и ще надграждате нашата отлична репутация.

Докато се развивате като професоналисти и напредвате в кариерата си, аз ви призовавам винаги да помните защо сте избрали тази хуманна професия и трудностите, които сте понесли, за да я овладеете и осъществите: избрали сте я, за да служите на обществото и да се борите за високо качество на живот и здраве на своите пациенти - със състрадание, честност и почтеност“. 
 

„Представяйте достойно името на учебното заведение, отгледало поколения големи специалисти в тази сфера. Запазете амбицията и мотивацията, които ви водеха напред през тези шест години и нека милосърдието, грижата, дисциплината и отдадеността на живота и здравето на Вашите пациенти бъдат водещите ви спътници в професионалните и личните Ви постижения“. С тези думи доц. Деливерска поздрави дипломантите от името на ректора на университета акад. Лъчезар Трайков. „Днес вие отваряте нова страница в своя живот. Тя ще открие много нови възможности пред вас, но и нови предизвикателства. Бъдете смели, търсещи, упорити и достойно посрещайте всяка трудност, която ви се изпречи“, допълни доц. Деливерска. 
 

Проф. Димитър Буланов и доц. Александрина Воденичарова представиха лично своите поздравителни адреси към присъстващите. Приветствие към абсолвентите отправи курсовият ръководител проф. Павел Станимиров
 

От името на абсолвентите емоционално слово произнесоха д-р Нона Атова, първенец на випуска сред българските студенти, и д-р Юлия Шнайдер, първа по успех от студентите, обучавани на английски език. 
 

Зам.-ректорът на МУ-София проф. Танкова връчи дипломите на отличниците на курса, които бяха удостоени с почетни грамоти, плакет на Факултета по дентална медицина, парични и предметни награди. Дипломите на останалите студенти бяха връчени от декана на Факултета по дентална медицина проф. Божидар Йорданов и неговите заместници проф. Андреева, доц. Свещаров и доц. Узунов.