news

Сертификационен курс за преподаватели и специализанти във ФДМ, МУ - София

Юни 3, 2021

„Невидимата ортодонтия“ намери място в обучението на специализантите по ортодонтия. 

 

На 29.05.2021 г. във факултета по Дентална медицина - София се проведе сертификационен курс на американската система за алайнери „Invisalign-system“ за всички преподаватели и специализанти от катедра „Ортодонтия“. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с принципите на лечение с алайнери от презентацията на д-р Фотис Екзарху, лектор на Invisalign. 

 

На събитието присъстваха представители на „Invisalign-system“ за Балканския регион: г-н Панайотис Перос - териториален мениджър на Invisalign за Гърция, Кипър, България и Малта, д-р Иро Елефтериади - ортодонт, clinical advisor на системата, Алекс Зисиу - търговски представител на интраорални скенери, Виолета Витанова - представител за България.

Курсът е част от университетската програма на Align Technology, от която катедра „Ортодонтия“ ще получи интраорален скенер iTero 5D+.

 

Програмата дава възможност на специализантите да овладеят работата с алайнери по време на своето следдипломно обучение.

 

За ментори на нашите специализанти бяха избрани от Align Technology: д-р Нели Дилкова и д-р Ива Джорова, доктор. Те ще четат лекции и ще контролират лечението на пациенти с алайнери във ФДМ–София.