news

Тържествено връчване на дипломите на випуск 2021 г., Факултет по Дентална медицина, МУ - София

Ноември 2, 2021

На 2.11.2021 г., официален празник на Факултета по Дентална медицина, МУ - София, 228 дипломанти, от които 153 обучавани на български език и 75 обучавани на английски език, получиха дипломите си за висше образование на тържествена церемония в зала „София Гранд“ на х-л „Маринела“.

 

Официални гости на събитието бяха зам.-Ректорите на МУ - София проф. Каролина Любомирова и доц. Елица Деливерска, Деканът на Медицински факултет проф. Димитър Буланов, председателят на Общото събрание на Факултета по Дентална медицина доц. Елка Радева, председателят на Български зъболекарски съюз д-р Николай Шарков, съветникът на Н.пр. Посланика на ФР Германия Йорг Шенг, курсовият ръководител на студентите доц. Владимир Петрунов, ръководители на катедри и преподаватели от Факултета по Дентална медицина.

 

В своето приветствено слово към дипломантите, Деканът на ФДМ, МУ - София, подчерта следното: „Вие, възпитаниците на Факултета по Дентална медицина, сте призвани да работите за развитието и престижа на нашата професия, за благото на обществото. Искрено вярвам, че всички вие, независимо от избраната от вас област на денталната практика, ще имате възможност да обогатите живота на хората около вас и ще го направите с достойнство“.

 

Приветствие към дипломантите от името на Ректора на Медицински университет - София акад. Лъчезар Трайков поднесе зам.-ректорът на университета доц. Елица Деливерска. „Добре дошли в света на практикуващите медици! Влезте в него с ентусиазма, присъщ на младежката ви възраст, но и с професионализма, емблема на нашия университет. Представяйте достойно името на учебното заведение, което е отгледало поколения големи специалисти в тази сфера. Дипломата на лекар по дентална медицина ви дава достъп до нови професионални хоризонти, развивайте се постоянно, бъдете цялостни личности“, се казва в поздравителния адрес.

 

Дипломантите бяха поздравени от официалните гости на събитието: проф. Димитър Буланов, д-р Николай Шарков, съветника на Н. пр. Посланика на ФР Германия Йорг Шенг и курсовият ръководител на студентите доц. Владимир Петрунов.

 

Модераторът на церемонията доц. Емилия Карова прочете поздравителни адреси от Президента на Р България Румен Радев, Министър-председателя Стефан Янев, Декана на Факултета по обществено здраве, МУ - София проф. Александрова и Декана на факултета по Дентална медицина, МУ - Пловдив доц. Кондева.

За първи път от началото на обучението на студенти по Дентална медицина на английски език, първенец на випуска е чуждестранен студент - Регина Боксхорн от ФР Германия. В своето приветствено слово д-р Боксхорн поздрави състудентите си с успешното дипломиране и благодари на всички преподаватели за техните усилия, грижи и внимание.

 

От името на българските студенти емоционално слово произнесе д-р Александра Подвързачова, втора по успех във випуска.

 

Дипломантите положиха Хипократовата клетва под ръководството на Даяна Димитрова, отличник на курса.

 

Зам.-Ректорът на МУ - София проф. Каролина Любомирова връчи дипломите на отличниците на випуска. Те бяха удостоени с почетни грамоти, плакет на Факултета по Дентална медицина, парични и предметни награди.

 

Дипломите на останалите студенти бяха връчени от Декана на Факултета по Дентална медицина проф. Божидар Йорданов и неговите заместници проф. Андреева, доц. Свещаров и доц. Узунов.

 

Тържествената церемония беше проведена при стриктно спазване на разпоредбите на здравните власти - представяне на зелени сертификати и беше излъчвана на живо чрез интернет страницата на Факултета по Дентална медицина.