news

Среща с представители на висши училища от Република Гърция

Юни 2, 2023

Деканът на Факултета по Дентална медицина проф. Божидар Йорданов посрещна колеги от Солунския университет Аристотелис и Националния Каподистрийски университет в Атина: проф. Атанасиос Пулопулос, декан на Висшето дентално училище в Солун и проф. Николаос Никитакис, декан на Висшето дентално училище в Атина. На срещата присъства и д-р Антонис Калифатидис, ковчежник на Гръцката дентална асоциация.  

 

Бяха разисквани теми, свързани с приема на студенти от Гърция в специалността „Дентална медицина“ и възможностите за сътрудничество чрез мобилности на преподаватели, студенти и служители по Програма „Еразъм+“. Обсъдено беше изпълнението на дейностите на международния проект „DENTA_SOFT” с водещ университет МУ - София, Факултет по Дентална медицина, в който основен партньор е университетът Аристотелис в Солун.

 

Гостите разгледаха с интерес центъра по дентална имплантология, научно-изследователската лаборатория по дентално материалознание, новата аудитория № 5, предклинични и клинични зали, както и богатата сбирка в единствения по рода си музей в Европа „Филогенеза на дъвкателния апарат“.

 

В резултат на срещата предстои да бъде подписано споразумение за междуинституционално сътрудничество с Националния Каподистрийски университет в Атина, който е най-старият университет в Гърция и на Балканите.