news

Откриване на учебната 2021/2022 година

Октомври 11, 2021

На 27 септември във Факултета по Дентална медицина с тържествена церемония беше открита новата академична учебна година в присъствието на  Ректора на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков и Заместник-ректорите проф. Валентина Петкова и доц. Елица Деливерска.

 

Събитието беше излъчвано на живо в официалния сайт на ФДМ и достъпно за виртуално присъствие на колеги и близки на първокурсниците.

 

В своето приветствено слово Деканът проф. Божидар Йорданов  поздрави първокурсниците с успешното постъпване в най-старото и престижно висше училище по Дентална медицина в България, създадено през 1942 г. Той съобщи, че през следващата година официално ще се чества 80 години висше образование по дентална медицина в България. Проф. Йорданов отбеляза, че Факултетът по Дентална медицина – София има солиден интелектуален и творчески капацитет и необходимото материално-техническо оборудване за обучението на повече от 900 студенти на български език и 600 на английски език, от над 60 държави.

 

В своето официално обръщение Ректорът на МУ – София акад. Лъчезар Трайков акцентира върху предизвикателствата, породени от новите реалности и успешното организиране на учебния процес в електронна среда, със запазване на практическото обучение, което е от критично значение за уменията на студентите по дентална медицина.

Представители на Денталната студентска асоциация пожелаха на своите колеги да съхранят мотивацията и желанието си за непрекъснато усъвършенстване през годините на обучение. Поздравления към първокурсниците отправи и д-р Александра Подвързачова, студентката с най-висок успех от дипломираните български студенти през 2020/2021 г.

 

Проф. Божидар Йорданов връчи награди на първите трима по успех от кандидатстудентския изпит студенти. С пожелание за успех по един труден, но изпълнен с емоции път, курсовият ръководител доц. Бойко Бонев раздаде заветните студентски книжки на първокурсниците.