news

Наш студент прославя името на Факултета по Дентална медицина, Медицински университет - София

Март 31, 2023

Студентът от I курс Кристиян Манев се класира на почетното второ място на Formula Kite PanAmericans при изключителната конкуренция на над 30 състезатели от 13 държави в едно от най-престижните състезания в света, което се проведе в Доминиканската република.

 

При много трудни условия и бързо променяща се сила на вятъра, нашият студент се пребори с предизвикателството и показа добрата си спортна форма и качества. 

 

Сребърното отличие е предшествано от седмо място на световното първенство за младежи през 2021 г. и две четвърти места при мъжете през 2022 г.

 

Кристиян Манев започва да се състезава с мъжете в Панамериканския шампионат Formula Kite PanAmericans преди по-малко от две години и оттогава името му се затвърждава сред най-добрите кайт-сърфисти. Той се състезава в олимпийския клас Кайт Фойл и е част от Яхтклуб “Черноморец“, Бургас.  

 

За своите победи студентът споделя, че са “резултат от много тренировки, много работа и добро възстановяване“.

 

В настоящата година предстоят още две много важни предизвикателства за българския кайтист - европейското първенство за младежи до 21 години в Торегранде, Италия, и олимпийските квалификации за Париж 2024.