news

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО, 7 април

Април 7, 2023

На официална церемония в „Софийска опера и балет“ бяха връчени годишните награди на изявени преподаватели и учени от академичната общност. Освен признание за високото ниво на преподавателската и научната дейност, те са и неоспоримо доказателство за утвърждаването на МУ-София като лидер в различните направления на медицинското образование.

 

„Това е едно от най-тържествените събития за нашия университет, което традиционно провеждаме в навечерието на Световния ден на здравето – 7 април и на което отдаваме заслужено признание на научните постижения на нашите колеги и на техните усилия за развитие на научната област, в която работим“, с тези думи ректорът акад. Лъчезар Трайков приветства присъстващите на събитието.

 

От Факултета по Дентална медицина сред заслужено отличените бяха деканът на факултета проф. д-р Божидар Йорданов, който получи престижния награден знак „PANACEA” за значими постижения в преподавателската, научната и експертна дейности в медико-клиничната област. 

 

Почетни знаци „SIGNUM LAUDIS” съответно на лента и кожен плакет получиха доц. д-р Васил Свещаров и доц. д-р Тодор Узунов за особени заслуги за функционирането и развитието на МУ – София в годините на своята професионална реализация.

 

По традиция и тази година ректорското ръководство, декани и заместник-декани на всички звена от МУ - София поднесоха венци пред паметника в Докторската градина.