news

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО, 7 април

Април 10, 2024

На официална церемония в Софийската опера и балет, бе отбелязан Празника на научноизследователската и преподавателска дейност в МУ-София. В присъствието на вицепрезидента на Република България, г-жа Илияна Йотова, бяха раздадени 14 награди на заслужили преподаватели и учени от академичната общност. Освен признание за високото ниво на преподавателската и научната дейност, те са и неоспоримо доказателство за утвърждаването на МУ-София като лидер в различните направления на медицинското образование.
 

Ректорът на МУ-София проф. д-р Бойчо Ланджов, дм приветства присъстващите на събитието с думите: „Бих искал да благодаря на всички наградени, както и на всички колеги, които се трудиха през последната година всеотдайно, отговорно и професионално. Благодаря Ви, че допринасяте за престижа на нашата Алма матер, че разширявате партньорските ни мрежи в европейски и световен мащаб, че постоянно надскачате стандартите за научна и преподавателска дейност, че винаги сте в синхрон с новостите и надграждате традицията ни в обучителния процес.“.
 

От Факултета по Дентална медицина на МУ-София академични награди получиха:


Проф. д-р Мариана Йорданова Димова-Габровска, дм, дмн от катедра Протетична дентална медицина, която получи почетен знак „SIGNUM LAUDIS” на лента за особени заслуги за функционирането и развитието на МУ – София в годините на своята професионална реализация 


Доц. д-р Елка Николаева Радева, дм от катедра Консервативно зъболечение, която получи почетен знак „SIGNUM LAUDIS” на кожен плакет за особени заслуги за функционирането и развитието на МУ – София в годините на своята професионална реализация.


Честито на всички наградени!


По традиция и тази година ректорското ръководство, декани и заместник-декани на всички звена от МУ - София поднесоха венци пред паметника в Докторската градина.