news

Медицински университет - София чества Международния ден на здравето 7 април

Април 9, 2022

По традиция празникът започна с поднасяне на венци пред Докторския паметник от ректорското ръководство, декани и зам. декани на всички звена, преподаватели и студенти. Присъстващите почетоха паметта на медиците, загинали във войните и всички колеги, които загубиха битката с вируса.

 

Честването продължи с тържествена вечерна церемония в сградата на Софийската опера и балет, където преподавателите от Медицински университет - София отбелязаха своя двоен празник, Световния ден на здравето и Празника на научно-изследователската и преподавателска дейност, 7-ми април. Почетни награди получиха 15 изтъкнати преподаватели и учени от академичната общност.

 

Сред заслужено отличените беше доц. д-р Емилия Карова, зам. декан на Факултета по дентална медицина, която получи престижния почетен знак „SIGNUM LAUDIS” на лента.

 

В присъствието на официалните гости на събитието, ректорът на университета акад. Лъчезар Трайков изтъкна водещото място на МУ – София сред научните организации в България, лидер в националната класация на университетите в 4 основни направления, един от седемте изследователски университети в страната и на отлични позиции в редица международни класации. „Днес сме тук, за да окажем внимание на приноса на Медицински университет - София за развитието на образованието и науката в България“, подчерта академик Лъчезар Трайков.

 

Празникът на университета беше уважен от представители на Факултета по дентална медицина - декана проф. Божидар Йорданов, зам. деканите проф. Лаура Андреева, доц. Емилия Карова, доц. Тодор Узунов и доц. Васил Свещаров, много преподаватели и служители.

 

Празничната церемония завърши с галаконцерт на изтъкнати български представители на оперното изкуство с дуети от различни опери.

 

Още информация за събитието можете да намерите на интернет страницата на Медицински университет – София.