news

105 години Медицински университет – София

Ноември 30, 2022

На 29 ноември най-старото висше училище тържествено отбеляза своя празник и 105-тата годишнина от създаването на Медицински факултет.

 

Церемонията, която се проведе в аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“, уважиха ръководството на университета, декани, зам.-декани, преподаватели и много гости.


„Достойно да спазваме традициите, да градим една общност на споделени ценности и да допринасяме за развитието на българската медицина. С гордост от постигнатото и с нестихващ устрем за нови постижения в науката и практиката“ призова акад. Трайков в своето слово.

 

Деканът на Медицински факултет проф. д-р Димитър Буланов също отправи поздравление към присъстващите. Той спомена с почит основателите и първите професори на Медицински факултет, „положили „основите на българската медицинска наука и образование у нас, така че да ни направят видими и част от медицинската общност в Европа и света“.  

 

На церемонията бяха връчени традиционните годишни награди на Медицински факултет. 

 

На преподавателите, заели академични длъжности „професор“ и „доцент“ през 2021 г. бяха връчени университетски дипломи. Представители на ФДМ бяха проф. Наталия Гатева, доц. Димитър Киров, доц. Николай Апостолов и доц. Рангел Тодоров.