Мобилност на преподавател от Катедра „Протетична Дентална медицина“ по Програма „Еразъм+“

 

В периода 31 март - 1 април 2022 г. д-р Георги Илиев проведе мобилност с цел преподаване по покана на Университета по медицина и фармация „Карол Давила“ в Букурещ, Румъния.

Д-р Илиев беше посрещнат изключително топло от Ръководителя на катедрата по протетични технологии и дентално материалознание доц. Лучиан Тома Чокан и от членове на Студентски съвет.

Като официални гости на лекциите присъстваха Ректорът на университета проф. Виорел Джинга, Деканът на денталния факултет проф. Кристиана Дидилеску, Зам. ректорът по европейско и международно сътрудничество и ръководител на Еразъм офиса доц. Ана Мария Танчу и преподаватели от факултета.

При голям интерес от страна на студентите и специализантите в Централната аула на медицинския университет бяха представени лекциите „Планиране на дигитално лечение: от първоначален дизайн до предсказуем финален резултат“ и „Естетична рехабилитация с минимални инвазивни протетични възстановявания“. Темата на курсовите упражнения беше „Дигитално планиране на порцеланови фасети“.

По време на мобилността бяха обсъдени предизвикателствата в обучението на студентите по време на пандемията от Covid-19, както и идеи за съвместни проекти и участия в научни форуми.